Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει άρση της ανωνυμίας στα blog


Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει άρση της ανωνυμίας στα blog ενημερωτικού χαρακτήρα, διευκρίνισε τη Δευτέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οποιαδήποτε συζήτηση για άρση της ανωνυμίας στα ιστολόγια, τονίζει το υπουργείο, θα προϋπέθετε δημόσιο διάλογο και γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου σε ό,τι αφορά την αναγραφή των ονομάτων στα blogs τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή στην προσέγγισή του με την ύπαρξη ενός αυστηρού αλλά ευέλικτου πλαισίου, προσθέτοντας ότι «δε θέλω να πω ότι η λύση είναι η αναγραφή των ονομάτων».

Από το http://www.in.gr/
ΥΓ.
Μήπως όταν λέει αυστηρό και ευέλικτο εννοεί να μπορούμε να
Κάνουμε εξαιρέσεις για ότι μας συμφέρει γιατί η λέμε ανώνυμα η επώνυμα μέση λύση δεν έχει κύριε Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ